Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Schaal voor Emotionele Ontwikkeling: theorie en praktische toepassing – inleidende studiedag

8 november 2024 van 09:30 tot 16:45

€332,50

Deze inleidende studiedag bestaat uit twee delen: in de ochtend wordt het belang van emotionele ontwikkeling bij mensen met een verstandelijke beperking toegelicht. Tevens komt de achtergrond van de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling aan bod. In de middag zijn er twee praktische workshops over het werken met de SEO-R² en het SEO-R Kleurenprofiel. De studiedag wordt verzorgd door Hepie Henstra (orthopedagoog generalist), Gert-Jan de Haas (neuropsycholoog) en Wilma Mathurin (orthopedagoog en gz-psycholoog).

 


 

In de afgelopen 25 jaar heeft de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling zich ontwikkeld tot een volwaardige, betrouwbare en gevalideerde schaal. Inmiddels is er de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling – Revised² (SEO-R²).  De schaal is uitgegroeid tot een onmisbaar instrument voor assessment in de beeldvorming, diagnostiek en ondersteuning bij mensen met een verstandelijke beperking. Als er naast de verstandelijke beperking ook nog sprake is van gedragsproblemen, of een psychiatrische stoornis, dan helpt de SEO-R² om het gedrag van de persoon beter te begrijpen en kan de omgeving beter worden afgestemd op de basale behoeften van de persoon (Morisse, Sappok, De Neve en Došen, 2017).

Op basis van de SEO-R ontwikkelde Rachel de Groot het SEO-R Kleurenprofiel. Deze werkvorm bevat kaartjes met kleuren, illustraties en vragen. Hierdoor worden de deelnemers actiever betrokken. In Nederland wordt het kleurenprofiel gebruikt als discussie instrument in teams bij de beeldvorming van cliënten met een verstandelijke beperking. Eind 2017 kwam ook de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling – Verkort (SEO-V) op de markt. Deze verkorte schaal heeft 8 domeinen in plaats van 13. Hierdoor neemt de afname minder tijd in beslag.

De SEO-R², de SEO-V en het SEO-R Kleurenprofiel zijn verschillende instrumenten die naast elkaar kunnen worden gebruikt.

 


 

• Accreditatie is toegekend door Registerplein voor psychodiagnostisch werkenden (6 punten)

• Bezoek de website voor meer informatie en inschrijving

Locatie

Vergadercentrum Vredenburg
Vredenburg 19
Utrecht, Utrecht 3511 BB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie