Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Mindset – 2e editie – Eindhoven / geaccrediteerde punten: 4,5

16 januari 2019 @ 10:00 - 17:00

Het congres over mindset staat dit jaar in het teken van de mindset van mensen met een kwetsbaarheid of bijzonderheid.

Waar de ene persoon denkt “ik kan dat tóch niet”, denkt de andere “dat kan ik nóg niet”. Waar de één vertrouwen heeft in zijn eigen groeipotentieel, heeft de ander een vaststaand beeld van het eigen kunnen. Dat verschil noemen we een verschil in “mindset”. Mindset is een concept dat door de wereldberoemde psychologe Carol Dweck geïntroduceerd werd. Zij maakt onderscheid tussen een vaststaande “fixed” mindset enerzijds en een op groei gerichte “growth” mindset anderzijds.

Kinderen, maar ook volwassenen met een fixed mindset geloven bijvoorbeeld dat hun intelligentie of handigheid vaststaan. Gevolg daarvan is dat ze zich niet willen inspannen en uitdagingen uit de weg gaan. Want als je slim bent, dan komt het toch wel goed? En als je niet zo slim bent? Tja, dan heeft het toch geen zin om het te proberen of te oefenen?

Mensen met een growth mindset daarentegen, gaan ervan uit dat zij in staat zijn met oefening en volharding zichzelf kunnen verbeteren. Zij zien uitdagingen als een kans om beter te worden en leren van hun eigen ervaringen en die van anderen.

Deze gedachten spelen bij iedereen een rol, maar krijgen een bijzondere betekenis bij kinderen en volwassenen die op de één of andere manier “anders” zijn. Bijvoorbeeld omdat ze hoogbegaafd zijn, of juist omdat ze een verstandelijke beperking hebben. Of omdat ze dyslexie, autisme of een ander leer- of ontwikkelingsprobleem hebben.

Op het congres over mindset in de hulpverlening en het onderwijs, leggen zeven sprekers uit hoe je de fixed mindset van deze bijzondere mensen kunt ombuigen in een growth mindset.

Voor wie
Dit congres is bedoeld voor iedereen die met sociale- emotionele en schoolse leerprocessen te maken heeft in zijn of haar werk. Denk daarbij aan jeugdzorgwerkers, begeleiders, zorgcoördinatoren, (kinder- en jeugd)psychologen, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, leerkrachten, kindercoaches, remedial teachers, onderwijskundigen, orthopedagogen, etc.

Wat leer je

  • De relatie tussen het functioneren van het brein en mindset;
  • Beïnvloeding van mindset op emoties bij interacties;
  • De verbinding tussen intelligentie en de expressie van het cognitief vermogen;
  • Het op gang brengen en in stand houden van gesprekken gericht op een growth-mindset;
  • Hoe de mindset en het (vaak lage) zelfbeeld van mensen met een LVB positief te beïnvloeden;
  • Hoe bij hoogbegaafden een growth mindset tot stand te brengen;
  • Hoe onderwijs te ontwikkelen dat een groei-mindset stimuleert en daarmee de basis legt voor talentontwikkeling;
  • Hoe een growth-mindset te cultiveren bij mensen met leer- en/of ontwikkelingsproblemen.

Ben je geïnteresseerd het congres bij te wonen?  KLIK HIER voor meer informatie en inschrijven!

Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Psychodiagnostisch Werkenden  /    Geaccrediteerde punten: 4,5      / 16-1-2019 t/m 15-1-2020

Let op: uiterste inschrijfdatum 15 januari en max. aantal deelnemers is 350.

Gegevens

Datum:
16 januari 2019
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

ECB Euregionaal Congres Bureau

Locatie

Pullman Cocagne Eindhoven