Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Development Coordinatation Disorder & Cerebral Palsy

28 mei 2019 @ 09:00 - 16:45

Van der Valk Hotel – Veenendaal 

Developmental Coordination Disorder & Cerebral Palsy

Op een stoel zitten. Aan- en uitkleden. Veters strikken. Fietsen. Uit je woorden komen. Een bal gooien. Tekenen. Op zich gewone handelingen. Maar voor een kind met Developmental Coordination Disorder (DCD) of cerebrale parese (CP) zijn deze dingen helemaal niet vanzelfsprekend.

Zowel kinderen met DCD als CP hebben een achterstand/stoornis in de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Bij cerebrale parese zijn de hersenen niet in staat de juiste spanning aan de spieren door te geven en ze onderling op de goede manier te laten samenwerken. En ook kinderen met DCD hebben moeite met het coördineren van hun bewegingen en hun motoriek ziet er onhandig uit.

Tijdens het congres bespreken prof.dr. Andrew Gordon (USA) en prof.dr. Peter Wilson (Australië), twee internationaal gerenommeerde deskundigen, recente wetenschappelijk inzichten in het onderzoek van motorische controle van kinderen met CP en DCD. Prof.dr. Bert Steenbergen (Nederland) zal ingaan op de overeenkomsten in motorische controle tussen beide groepen kinderen. In het middaggedeelte zal uitgebreid worden stilgestaan bij de praktische en klinische implicaties van deze inzichten.

Mede door deze combinatie van recente theoretisch-wetenschappelijke inzichten met praktische-klinische toepassingen is het congres een aanrader voor een ieder die professioneel heeft te maken met de doelgroep.

Gezien de internationale sprekers zal het congres grotendeels in het Engels zijn. Voor het interactieve middaggedeelte kunnen vragen/opmerkingen eventueel in het Nederlands worden gesteld. Deze worden dan ter plekke vertaald.

Voor meer informatie, inschrijven en voorjaarskorting ga naar www.11congressen.nl

11 congressen organiseert praktische, informatieve en inspirerende workshops, masterclasses en congressen voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie.

 

Gegevens

Datum:
28 mei 2019
Tijd:
09:00 - 16:45