FBZ

Oog voor jouw werknemersbelangen

Als vereniging ondersteunen we jou vakinhoudelijk; vakbond FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij je werk goed kunt doen. De VVP is aangesloten bij FBZ en daarmee worden jouw werknemersbelangen behartigd door FBZ als je in loondienst werkt. Nieuwsgierig wat dat precies inhoudt? Lees dan verder!

 

Wat doet FBZ voor jou?

Bij FBZ, de vakbond voor zorgprofessionals, zijn 27 beroepsverenigingen aangesloten. In totaal vertegenwoordigt FBZ daarmee de werknemersbelangen van ruim 46.000 zorgprofessionals in dienstverband. FBZ onderhandelt over arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in tien zorg-cao’s. Daarnaast sluit ze sociaal plannen in instellingen, bijvoorbeeld als er sprake is van een fusie of reorganisatie.

Verder kun je ook bij FBZ terecht voor juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke vragen of kwesties. Bijvoorbeeld als je in een lastig re-integratietraject zit, als je je afvraagt of jouw contract wel conform de cao-afspraken is, of als je onverhoopt in een arbeidsconflict belandt.

 

Juridische ondersteuning nodig?

Hoeveel uur mag je overwerken? Sluit jouw arbeidsovereenkomst wel aan op de cao? Wat als je in een arbeidsconflict dreigt te komen? En wordt jouw functie wel juist gewaardeerd en beloond? Voor al dit soort vragen kun je terecht bij FBZ Rechtshulp. De VVP is bij FBZ aangesloten. Daarmee heb jij jaarlijks recht op 10 uur gratis juridische ondersteuning.

Natuurlijk ga je er niet van uit, maar je kunt tijdens je loopbaan terechtkomen in een situatie waarin je wel wat juridische ondersteuning kunt gebruiken. Dan is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van FBZ Rechtshulp als je in dienstverband werkt. De juristen van FBZ kennen jouw arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander. Daardoor ben je verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Bij FBZ, de vakbond voor zorgprofessionals, zijn 27 beroepsverenigingen aangesloten, waaronder ook de VVP. Daardoor kun jij een beroep doen op FBZ Rechtshulp als het nodig is.

Je kunt op werkdagen voor al je arbeidsrechtelijke vragen of kwesties contact opnemen met rechtshulp@fbz.nl, of via 088-134411.

 

Meer informatie?

FBZ en de VVP werken ook samen in de communicatie, conform de AVG. Je herkent dit aan onze gezamenlijke uitingen. Je ontvangt alleen bericht als dat relevant voor jou is. Denk aan een uitnodiging om je kandidaat te stellen bij een OR-verkiezing bij jouw werkgever. Of aan een bericht zodat jij jouw stem kunt uitbrengen over afspraken in een nieuw sociaal plan. Nieuwsgierig? Kijk ook eens op www.fbz.nl.

De contributie die je als lid in dienstverband betaalt voor het lidmaatschap van de VVP heeft de status van vakbondscontributie. Je kan de contributie van de VVP via je werkgever terugvragen. Dat kan je een aanzienlijk voordeel opleveren. Je kunt rechten ontlenen aan wat hierover in jouw cao staat. Bezoek voor meer informatie de FAQ Contributie van FBZ.

Bekijk hieronder de factsheet: samen krijgen we meer voor elkaar

Bekijk hieronder de leaflet: goede rechtshulp voor zorgprofessionals