FBZ

Oog voor jouw werknemersbelangen

De VVP is een federatiepartner van cao-partij FBZ. Als vereniging ondersteunen we je vakinhoudelijk; FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij je werk goed kunt doen. FBZ bestaat uit vele beroepsverenigingen. Zij hebben samen 38.000 leden, waarvoor FBZ de werknemersbelangen behartigt. Omdat we partner zijn van FBZ, de vakbond voor hoogopgeleide zorgprofessionals, geniet je automatisch van de voordelen van vakbondsactiviteiten.

Zo heb je inspraak en stemrecht over afspraken in een cao, of sociaal plan. Ook staat individuele juridische dienstverlening tot je beschikking. Je kunt op werkdagen voor al je arbeidsrechtelijke vragen of kwesties contact opnemen met rechtshulp@fbz.nl, of via 088-134411. Snel hulp nodig? Geen probleem! Jaarlijks heb je recht op 10 uur gratis ondersteuning.

FBZ en de VVP werken ook samen in de communicatie, conform de AVG. Je herkent dit aan onze gezamenlijke uitingen. Je ontvangt alleen bericht als dat relevant voor jou is. Denk aan een uitnodiging om je kandidaat te stellen bij een OR-verkiezing bij jouw werkgever. Of aan een bericht zodat jij jouw stem kunt uitbrengen over afspraken in een nieuw sociaal plan. Nieuwsgierig? Kijk ook eens op www.fbz.nl.

De contributie die je als lid in dienstverband betaalt voor het lidmaatschap van de VVP heeft de status van vakbondscontributie. Je kan de contributie van de VVP via je werkgever terugvragen. Dat kan je een aanzienlijk voordeel opleveren. Je kunt rechten ontlenen aan wat hierover in jouw cao staat. Bezoek voor meer informatie de FAQ Contributie van FBZ.

Bekijk hieronder de factsheet: samen krijgen we meer voor elkaar

Bekijk hieronder de leaflet: goede rechtshulp voor zorgprofessionals