Nieuw aanbod van uitgeverij Boom

 In Boeken, Ledenaanbod

Leven met een lichamelijke beperking
Nadia Garnefski, Vivian Kraaij, Maya Schroevers

Van 18,50 voor  14,80  Euro

Leven met een beperking is geschreven voor mensen die weten dat zij verder zullen moeten leven met de lichamelijke beperkingen die zij op volwassen leeftijd hebben gekregen. Bijvoorbeeld door een lichamelijke ziekte, ongeluk of stoornis. De beperkingen kunnen ontwrichtende gevolgen hebben op alle fronten van iemands leven: werk, gezin, huishouden, vriendschappen en hobby’s.

Met dit Boom Hulpboek leert de lezer stap voor stap deze negatieve of sombere gevoelens te doorbreken. De opdrachten richten zich op drie vaardigheden die daar belangrijk voor zijn: ontspanning, het veranderen van negatieve gedachten en het vinden van nieuwe doelen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die met dit boek aan de slag gaan hun stemming ook daadwerkelijk op een positieve manier kunnen veranderen.

Kinderen met dyslexie
Een gids voor ouders
Tom Braams

Van 20,50 voor 16,40 Euro
Dyslexie leidt doorgaans tot lees- en spellingsproblemen, maar ook andere problemen, zoals gedragsproblemen en faalangst, kunnen het gevolg zijn. Dit boek geeft nuttige informatie en praktische adviezen voor ouders en verzorgers. In alle hoofdstukken vertellen ouders van dyslectische kinderen over hun eigen ervaringen.

Mindful communiceren voor hulpverleners
Pieternel Dijkstra

Van 19,95 voor 15,52 Euro
Mensen communiceren vaak gedachteloos. Pas in een lastige situatie worden ze ‘wakker’ en beseffen ze wat ze precies zeggen en hoe. In de relatie tussen hulpverlener en cliënt volstaat gedachteloze communicatie niet: deze kan zorgen voor onbegrip, stress en ergernissen.

Juist in de hulpverlening, waar het succes van de behandeling voor een groot deel afhankelijk is van een goede communicatie tussen hulpverlener en cliënt, is mindful communiceren dan ook belangrijk.
Pieternel Dijkstra laat in Mindful communiceren voor hulpverleners zien hoe je met aandacht kunt communiceren. Hiervoor gebruikt zij technieken uit de mindfulness en de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Dijkstra combineert wetenschappelijke kennis uit de communicatieleer en de psychologie met praktische adviezen en casuïstiek.