Scenotest

 In Adolescenten, Basisschool, Hogrefe, Jongeren, Kinderen, Onderwijs, Peuters

Scenotest

Link:
< Back
Auteurs G. von Staabs
Jaar van uitgave 1991
Meetpretentie Met de test probeert men inzicht te krijgen in zaken die het kind vanwege emotionele of lichamelijke mishandeling of om andere complexe redenen, mogelijk bewust voor zich houdt of misschien niet in staat is te uiten.
Handleiding Ja
Taal Deens, Duits, Engels, Pools, Roemeens en Tsjechisch.
Doelgroep De Scenotest wordt al 50 jaar internationaal veel gebruikt om op een kindvriendelijke manier emotionele problemen bij kinderen van 3 tot 18 jaar in kaart te brengen. Het is een projectietest die wordt gebruikt voor diagnostische en therapeutische doeleinden.
Sector GGZ, klinische psychologie, orthopedagogiek, onderwijs, forensische psychologie
Normering geen normen beschikbaar.
Afname duur ?
Afname wijze Pen-en-papier-methode
Scoringswijze scoring handmatig
Cotan beoordeling Nee. U dient ingelogd te zijn om een beoordeling te kunnen bekijken. Hier heeft een abonnement voor nodig, welke u als lid van de VVP, met korting kunt afsluiten.
Uitgeverij Hogrefe
Link Voor meer informatie over deze test klik hier. U wordt verwezen naar de website van de uitgeverij.
Overig Het gestandaardiseerde materiaal van deze testmethode bestaat uit flexibele menselijke figuren die in al hun gewrichten kunnen buigen en een zorgvuldig gekozen set van accessoires: dieren, bomen, symbolische figuren en alledaagse dingen.
De Scenotest prikkelt met de vele figuurtjes het natuurlijke verlangen om te spelen, en onthult zo onbewuste gedachten op een ongedwongen manier en geeft kinderen de mogelijkheid hun eigen ervaringen opnieuw te beleven.
Recent Posts