Voorlopers in communicatie (ComVoor-2)

 In Autisme, Hogrefe, Kinderen, Onderwijs, Taal, Volwassenen

Voorlopers in communicatie (ComVoor-2)

Link:
< Back
Auteurs R. VerpoortenI. NoensJ. MaljaarsI. van Berckelaer-Onnes
Jaar van uitgave 2016
Meetpretentie Een nauwkeurige indicatie te geven van passende communicatieve interventies. De twee kernvragen zijn: welke middelen zijn geschikt om communicatie te ondersteunen en op welk niveau van betekenisverlening kunnen de gekozen middelen worden ingezet.
Handleiding Ja
Taal Deens, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Zweeds. De handleiding en scoreformulieren zijn eveneens beschikbaar in het Engels, Frans en Italiaans.
Doelgroep Is geschikt voor gebruik bij kinderen en volwassenen met een (psychomotorisch) ontwikkelingsniveau van twaalf maanden tot en met zestig maanden (5 jaar).
Sector Speciaal onderwijs, Orthopedagoog
Normering Geen normen wel onderzoek bij 623 kinderen en volwassenen uit Nederland en Vlaanderen. Intra-individuele vergelijking!
Afname duur 45 min
Afname wijze Tijdens de afname moeten verschillende voorwerpen en afbeeldingen gesorteerd worden. Het gaat er daarbij om of deelnemers in staat zijn voorwerpen op basis van hun eigenschappen in een categorie in te delen: betekenisverlening op basis van zowel letterlijke als niet-letterlijk waarneembare eigenschappen.
Scoringswijze Handmatig, 25 minuten..
Cotan beoordeling Ja, 2005, let op, dit geldt voor ComVoor.

Voor de COTAN-beoordeling klik hier. U dient ingelogd te zijn om de beoordeling te kunnen bekijken. Hier heeft een abonnement voor nodig, welke u als lid van de VVP, met korting kunt afsluiten.

Uitgeverij Hogrefe
Link Voor meer informatie over deze test klik hier. U wordt verwezen naar de website van de uitgeverij.
Overig Er is ook een Engelse testuitgave nl. de ComFor-2, hiervoor geldt ook bovenstaand en is niet apart in de testinfotheek opgenomen.
Recent Posts