Zelfonderzoek voor opleidings- en loopbaankeuze (Self-Directed Search SDS)/ vervanger HZO.

 In Arbeid en Organisatie, Hogrefe, Jongeren, Onderwijs

Zelfonderzoek voor opleidings- en loopbaankeuze (Self-Directed Search SDS)/ vervanger HZO.

Link:
< Back
Auteurs P. Oosterveld
Jaar van uitgave 2019
Meetpretentie De SDS is een schriftelijk opleidings- en loopbaankeuze instrument dat door de deelnemer zelfstandig wordt ingevuld, gescoord en geïnterpreteerd. De deelnemer krijgt inzicht in zijn eigen interesses, kwaliteiten en drijfveren en wordt gestimuleerd om actief te zoeken naar passende opleidingen of beroepen en functies. Hierdoor is de SDS niet alleen een test, maar ook een zelfreflectie-instrument.
Handleiding Ja
Taal Engels, Duits (Explorix) en Tsjechisch (DVP).
Doelgroep De SDS is ontwikkeld om de deelnemer te helpen bij de keuze voor een opleiding of beroep. Hij is te gebruiken bij jongeren vanaf 15 jaar bij opleidings- of beroepskeuze, bij werkenden tijdens loopbaancoaching en bij werkzoekenden voor loopbaankeuze.
Sector Onderwijs, Arbeid & Organisatie, Reclassering, Coaching, Counseling
Normering Van zowel de beroepenzoeker als de opleidingenzoeker zijn twee versies beschikbaar: een voor beroepen en opleidingen op alle mbo-niveaus en een voor beroepen en opleidingen op hbo en wo niveau. Door het invullen van het testboekje wordt een persoonlijke REASOG-code van drie letters verkregen, waarmee in de opleidingenzoeker of beroepenzoeker naar relevante opties kan worden gezocht. Verdere normering wordt niet duidelijk vermeld!
Afname duur 30 minuten
Afname wijze Pen-en-papier-methode/ Digitaal via HTS-5.
Scoringswijze Handmatig en/of  geautomatiseerd via HTS-5.
Cotan beoordeling Nee.

U dient ingelogd te zijn om een beoordeling te kunnen bekijken. Hier heeft een abonnement voor nodig, welke u als lid van de VVP, met korting kunt afsluiten.

Uitgeverij Hogrefe
Link Voor meer informatie over deze test klik hier. U wordt verwezen naar de website van de uitgeverij.
Overig De SDS is een bewerking van de Standard SDS van John L. Holland en Melissa A. Messer en de geactualiseerde opvolger van het HZO (deze staat dan ook NIET in de testinfotheek!)

De SDS is gebaseerd op het RIASEC-model (REASOG in deze versie).

Recent Posts